Určitě jste už slyšeli o klasické kombuchě. Kombucha je fermentovaný nápoj, který vzniká kvašením sladového čaje za pomoci určitého druhu huby. Kromě toho, že tento druh nápoje obsahuje různé účinné látky, které pomáhají trávení, je velmi chutný a lahodný. Pokud chcete vyzkoušet jinou formu podobného nápoje, je vhodným adeptem Cocombucha WildCoco. A tu jsme s právě vybrali na dnešní recenzi/test v redakci.
CO obsahuje
Skládá se z panenské kokosové vody, kultur kvasinek a bakterií mléčného kvašení, takže v zkratce, se jedná o fermentovanou kokosovou vodu. Tato Cocombucha je intenzivním zdrojem polyfenolů, probiotik, kvasinek Saccharomyces, elektrolytů a hlavně osvěžení.
Původem?
Fermentovanou kokosovou vodu poprvé ochutnal Filip na jógovým výcviku na Bali.Překvapila ho její příjemná povzbuzující chuť a kromě toho, mu přinesla dobrou náladu a působila na jeho soustředění.
Všechny složky kokosové vody, tj. probiotické kultury a kvasinky v kombinaci s polyfenoly obsaženými v kokosové vodě, mají osvěžující a někdy až magický účinek.
Cokombucha obsahuje pouze 2,3 % cukru, a proto je vhodná i pro vyznavače nízkosacharidové diety.
Je však třeba dávat pozor, protože se nejedná o zcela nealkoholický nápoj. Obsahuje 2,2 % alkoholu, který vzniká právě kvašením s cukrem, což z něj činí alkoholický nápoj.
V malém množství však není škodlivý. Můžete ho pít samotný a vychutnat si jeho neobvyklou kouzelnou chuť nebo ho přidat do koktejlů či jiných nápojů, abyste je oživili a dodali jim další živiny.
TIP:
Náš tip na smoothie je smíchat 60 ml Cocombuchy, 60 ml vody, 60 g ananasu a 60 g celeru.
Podávejte s čerstvým ovocem a konzumujte co nejčerstvější. Pokud nemáte doma ananas, zkuste použít jiné ovoce – banány, mango nebo bobulovité ovoce podle chuti.
Při správném skladování, teda při teplotě 1-5 °C má výrobek minimální trvanlivost 1 měsíc od data dodání.
Klady
- Netradiční původ kvašení
- Přirozené zlepšení trávení
- Decentní kokosová chuť
Zápory
- Náročnější dostupnost